Kalendarium

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Styrelseprogrammet träff 6 – Diplomeringsmiddag, endast Adepter och mentorer

maj 16 @ 14:30 - 22:00

Välkommen till Diplomeringsmiddag! Samt en stjärnspäckad eftermiddag där du får lyssna på

”Svenskt näringsliv 2024 och en unik inblick inifrån styrelserummet”

Styrelsekrafts grundare Maud Olofsson deltar vid avslutande mingel och Diplomeringsmiddagen!

Klädsel vår fin!

AGENDA

14.30-15.00 Anmälan och inledande mingel

15.00-15.10 Styrelsekraft informerar

15.10-16.15 Panel, erfarna Styrelsekvinnor.

Ingrid Bonde Board Member, Louise Sander Board Member, Ann Öberg VD Almega och Monalotte Theorell Christoffersson CFO Stena Sessan AB

16.15-16.25 Kort bensträckare

16.30-17.00 Perspektiv på utmaningar och möjligheter inom svenskt näringsliv idag.

Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv

17.00-17.35 Katarina Önell intervjuar Svante Randlert. Vilka förmågor förenar framgångsrika ledare?

17.35-17.50 Styrelsekraft och Maud Olofsson

17.50-18.30 Mingel med Styrelseprogrammet och medlemmar med bubbel

18.30-21.00 Diplomeringsmiddag för Styrelseprogrammet 2023/2024

 

PRESENTATION TALARE

Ingrid Bonde, Board Member

Ingrid är Styrelseordförande i Apoteket AB, vice ordförande i Telia Company, styrelseledamot i Husqvarna, Ersta (diakoni och sjukhus) och Wall To Wall Group. Hon har tidigare bl.a. varit styrelseordförande i Alecta, Klimatpolitiska rådet, styrelseledamot i Loomis AB och Kollegiet för svensk bolagsstyrning. Andra arbeten Ingrid har haft är CFO och ställföreträdande koncernchef för Vattenfall AB, VD för AMF och GD för Finansinspektionen.

Louise Sander Board Member

Louise har tidigare varit VD för Handelsbanken Liv mellan 2013- 2021, samt Head of Group Communication i Handelsbanken 2021-jan 2024. Louise har bl.a haft roller som styrelseordförande i Stadshypotek, EFN Ekonomikanalen och Svensk försäkring samt styrelseledamot i Skandia fonder, Handelsbanken Liv. Just nu jobbar Louise med egna investeringar i mindre bolag och som rådgivare.

Ann Öberg VD Almega

Ann Öberg är också styrelseledamot i Öhmans Fonder, Vertiseit AB, RATIO – Näringslivets forskningsinstitut, samt medlem i Wellstreets investeringskommitté. Tidigare har hon varit styrelseledamot i Alecta, TRR, Boet Bostad Infostat och EFN Ekonomikanalen. Ann är doktor i nationalekonomi och har ett förflutet som chefsekonom på Svenskt näringsliv och Handelsbanken, en kort visit på Klarna samt tio år i myndighetsvärlden (däribland Finansdepartementet, Konjunkturinstitutet och Finanspolitiska rådet).

Monalotte Theorell Christoffersson CFO Stena Sessan AB

Monalotte är utöver sin roll som CFO i Stena Sessan, ett investeringsbolag inom Stena-sfären, styrelseordförande i Swedish Private Equity &Venture Capital Association (SVCA), styrelseledamot i Concordia Maritime AB, Stena Sessan Fastighets AB samt flertalet bolag i Sessan-sfären. Hon är en erfaren CFO med djup erfarenhet av att arbeta inom private equity och investeringsbranschen tillsammans med entreprenörer för att utveckla affärsmodeller för tillväxtföretag. Hon har en stark finansprofil med revisorserfarenhet, intresse för strategi- och affärsutveckling samt ledarskapserfarenhet.

Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv

Jan-Olof Jacke är en av Sveriges främsta näringslivsprofiler, utbildad på handelshögskolan i Göteborg, och med en långkarriär inom AstraZeneca vara 5 år som vd i Sverige. 2018 tillträdde han som VD för Svenskt Näringsliv.

Svante Randlert – Vilka förmågor förenar framgångsrika ledare?

Svante Randlert har ägnat sitt liv åt den frågan. Genom att låta AI och landets ledande analysföretag granska 100 djupintervjuer finns äntligen svaret. Resultatet finns i boken Klokfaktorerna – 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare. Svante Randlert är entreprenör och en av landets mest eftertraktade ledarskapsföreläsare. Han är grundare av ledarutvecklingstjänsten Wisory och podden Chefssnack, där han under flera år intervjuade Sveriges vassaste ledare.

Katarina Önell Seniorkonsult Kantar 

Katarina har mer än 25 års erfarenhet att stödja ledare i deras verksamhetsutveckling och är en av Kantars employer brand experter. Hon är diplomerad coach och faciliterar ledningsgrupper, coachar chefer samt utbildar ledare såväl som HR, i internationellt och svenskt näringsliv samt offentlig sektor.

Katarina har även varit ordförande för den ideella organisation Diversity Charter Sweden, ett av EU kommissionens 26 charter som verkar för ett mer inkluderande arbetsliv. Under många år har Katarina varit aktiv i flera ledarutbildningsprogram i Asien, Europa, USA och Skandinavien.

VÄLKOMMEN!

Detaljer

Datum:
maj 16
Tid:
14:30 - 22:00

Plats

Svenskt Näringsliv
Storgatan 19
Stockholm,
+ Google Map