På nya styrelseposter

 • Ann-Charlotte Beckman

  Ann-Charlotte Beckman har tillträtt som Styrelseordförande i Scandinavien CRO för att vara med och driva deras tillväxtresa. Scandinavien CRO är ett svenskt ledande full-service kontraktsforskningsorganisation (CRO) med kontor i Uppsala och Göteborg med verksamhet i Danmark, Norge och Finland. Företaget genomför kliniska studier och regulatoriska frågor för läkemedel och medtech bolag. Ann-Charlotte är utbildad sjuksköterska och marknadsekonom med över 15 års erfarenhet av entreprenörskap och styrelsearbete i ägarledda tillväxtbolag. Dessutom har hon över 5 års erfarenhet som affärsängel och extern medlem i start-up och uppskalningsföretag inom life science och medtech.

 • Yvonne Pernodd

  Yvonne Pernodd har tagit plats i AreaChicas styrelse. AreaChicas vision är att möjliggöra för vem som helst – inte bara inköpare – att göra en professionell upphandling med en strategi att flytta kunder från mail till moln. Det är en stor och viktig uppgift – inte minst i offentlig sektor där det behövs ett mer transparent och digitalt utnyttjande av offentliga medel. Yvonne har varit VD under de senaste 20 åren. För närvarande är Yvonne VD för First Reserve AB och hon är även styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och styrelseordförande i Almega Tjänsteföretagen.

 • Katarina Knutz

  Katarina Knutz har tillträtt som Styrelseordförande på Solann AB för att vara med och driva deras tillväxtresa.Solann är ett svenskt medicinteknik företag som fokuserar på kvinnohälsa och operationsprodukter. Solann etablerades 2004 och har sedan dess växt till att bli en viktig leverantör till vårdpersonal över hela Sverige. Idag är Solann aktiv i Sverige, Norge och Danmark. Katarina har lång erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring samt även av styrelsearbete. Senast arbetade hon som VD för RFSU AB.

 • Lena Gilchrist

  Lena Gilchrist tillträdde rollen som ny styrelseordförande i maj 2022 för att leda företaget på dess tillväxtresa. Lena har varit Vd i insiktsföretaget Ipsos i över 30 år och har tagit bolaget från ett litet, lokalt bolag till att förvärvas av det globala Ipsos. Hon arbetar också i styrelsen för det kvinnliga nätverket Styrelsekraft. Kate designstudio är en design och contentbyrå i ett. De är experter på strategisk och relationsbyggande design och innehållsproduktion och får kundernas varumärke att visa sig från sin allra bästa sida i alla kanaler.

 • Louise Nicolin

  Med Louise Nicolin som styrelseordförande tar Sensum AB sitt nästa steg i utvecklingen. Louise kommer in med värdefull erfarenhet från strategiskt styrelsearbete och att driva bolagsutveckling i många olika branscher, både operativt och på styrelsenivå. Sensum är ett konsultföretag inom samhällsbyggnadssektorn som startades i oktober 2011, med drivkraften att förbättra byggbarheten genom att bidra med produktionskompetens till beställarorganisationen i ett så tidigt skede som möjligt i byggprocessen. Företagets huvudinriktning är tjänster inom projektledning, byggledning och projektering inom främst infrastruktur.

 • Viktoria Höglund

  3 februari blev Viktoria Höglund invald som styrelseledamot i Synologen AB. Synologen är en rikstäckande medlemsorganisation för Sveriges fristående optiker. Viktoria har tidigare arbetat som bl.a. managementkonsult och VD för en hotellkedja. Hon har över 15 års erfarenhet av styrelsearbete och är i dag, utöver arbetet på Synologen, styrelseordförande för en handfull tillväxtföretag. Vid sidan av styrelsearbetet skriver hon skönlitterära böcker, hittills främst deckare.

 • Anna Nedeby Bar-Am

  Den första november valdes Anna Nedeby Bar-Am in som styrelseordförande i Rekon, människan i centrum AB . Företaget erbjuder konsulentstödda jourhem, familjehem, förstärkta familjehem och behandlingsfamiljer, samt öppenvård med familjebehandling och enstaka utredningsinsatser. Anna Nedeby Bar-Am har över 30 års erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter i såväl stora som små organisationer i privat, offentlig och ideell regi på lokal, nationell och internationell nivå.

 • Yvonne Pernodd

  Yvonne Pernodd omvaldes i augusti som ordförande för Almega Tjänsteföretagen. På bilden syns Yvonne tillsammans med vice ordförande Dan Brännström och förbundsdirektör Stefan Koskinen.

 • Ann-Charlotte Beckman

  Ann-Charlotte Beckman har valts in som ny styrelseledamot i Ekebygruppen som är en koncern inom vård och omsorg. Ann-Charlotte Beckman har även valts in som ny styrelseledamot i Svanberg & Co invest som är ett familjeägt snabbt växande investmentbolag med fokus på nischade bolag i onoterad samt noterad miljö. Ann-Charlotte har över 30 års erfarenhet av life science som entreprenör, VD och styrelseledamot.

 • Carina Axelssson

  Carina Axelssson har valts in som som suppleant/substitute member och medlem i valberedningen i Sweden China Trade Council, affärsnätverket och handelskammaren med inriktning mot Kina. Carina har arbetat med kinesiska företag sedan 2007 och är sedan 2016 Public Affairs & Communications Director på Huawei Sweden. Carina Axelsson har över 35 års erfarenhet från telekomsektor i techjättar som Ericsson, Huawei, Telia och Telenor, samt erfarenhet som styrelseledamot i bl a börsbolaget Corem Property Group i fastighetssektorn och Företagsekonomiska Institutet, ideell förening som erbjuder utbildning till näringslivet.

 • Pernilla Olsen

  VarUnik erbjuder innovativa och miljövänliga textilier och lösningar till hotell, restauranger och tvätterier med syfte att hjälpa dem att välja klimatsmarta lösningar för att sänka energi- och vattenförbrukning samt införa nya tankar vad gäller att förlänga produkters livstid. Efter 20 år som VD och ägare av Hotell Kristina i Sigtuna, har Pernilla beslutat sig för att göra något nytt. Genom sitt nya bolag Olsens Koncept AB utvecklas bland annat koncept och idéer inom hotell- restaurang och resebranschen. Pernilla stöttar gärna unga entreprenörer och satsar nu vidare med arbete i styrelser. Med en lång erfarenhet av hållbarhet är det extra roligt att få vara med i VarUniks advisory board.

 • Charlotte Darth

  I november 2020 valdes Charlotte Darth in i styrelsen för MilDef Group AB. MilDef förser en global marknad med hållbara IT-produkter och system till kunder inom försvarssektorn. Mildef startade 1997 och har mer än två decenniers erfarenhet av att utveckla, tillverka och leverera skräddarsydda produkter för användning i extrema miljöer. Huvudkontor och tillverkning ligger i Helsingborg och man har även kontor i Norge, Storbritannien och USA. Till vardags arbetar Charlotte som VD för Binero Group AB, noterat på NASDAQ First North Growth Market.Hon är även styrelseledamot i Intervalor AB. Charlotte har mångårig erfarenhet av försäljning, marknadsföring och ledarskap på hög nivå i små och stora internationella företag främst inom IT-branschen.